PHP min. 5.6.8MySQL min. 5.1Apache min. 2.0
GitHub
Přidejte kódy
PHP-Fusion 9 Jádro
v9.0
Český překlad
Pravidelně aktualizovaný
Demo
Testovat PHP-Fusion
Blog

Nedopečené rohlíky

Přidáno před 1 rokem
Nedopečené rohlíky Taková chemie při výrobě je ošidná. Příkladem může být nedávné zjištění Vysoké školy chemicko - technologické Praha (VŠCHT). Při průzkumu balených rohlíků byla přítomna látka kyselina askorbová, která se má postarat o zlepšení vlastnosti těsta, tedy jeho objem a dobré kynutí. U rohlíků však byl také přítomen cystein, což ale přináší opačné účinky a těsto naopak oslabuje. Příliš moc chemie tedy není žádoucí!

A problémem je i stupeň upečení rohlíků. Mnohdy je podceňován a rohlíky sjedou z pásu elektrické pece velmi světlé, bílé, prostě nedopečené. To je samozřejmě otázka obsluhy strojního pečení. Pás by měli při procházení pečícím mostem přibrzdit, aby rohlíky byly dokonale upečené do světle hnědé barvy. Pekaři to mnohdy nedělají. Možná, že takto šetří elektrickou energii. Oni vydělávají na spotřebiteli, který prodělává při konzumaci nedopečených rohlíků. Takové bílé rohlíky jsou totiž zdraví až škodlivé!!

Například Pekařství Limma hodnotila 3. března 2016 paní takto:
"Tak se vracím ke svému kladnému hodnocení,ale dnes přidávám nespokojenost s rohlíky,bylyopravdu hodně nedopečené". Podobné zjištění mám i já. Zatím nejmenuji. Snad se to zlepší.



  • Autor: Martin Frybord
  • PC-politika.cz


09.03.2017 09:59 1,352 0 komentářů Tisk

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře byly zveřejněny.
Nejnovější témata fóra
  Vlákno Zobrazení Odpovědi Poslední příspěvek
chyba menu v paneli
v PHP - Fusion 9.0.3
13 0 Balin50
24-05-2018 14:36
obrázky v news
v PHP - Fusion 9.0.3
58 2 Balin50
24-05-2018 13:40
Gist
v Administrace obsahu
79 2 Kvido
19-05-2018 07:12
Token
v PHP - Fusion 9.0.3
94 2 Balin50
18-05-2018 12:52
Chyba - DatabaseSetup.inc
v PHP - Fusion 9.0.3
72 3 RobiNN
17-05-2018 17:46
tagy vo fóre
v PHP - Fusion 9.0.3
59 0 Balin50
16-05-2018 19:42
Kategorie
Blog - Archiv
Autoři
Přihlásit se
Ještě nejste členem? Klikněte zde zaregistrovat se.